Nieuwsvrijdag 16 februari 2018

Egelopvang

Helaas is Stichting Egelopvang Nieuwleusen ter ziele door in erg slecht weer terecht te zijn gekomen. Ze deden het zo goed! Maar helaas kwamen er te veel problemen. Gelukkig hebben anderen de handschoen aan willen trekken. Op kleine schaal is er opvang voor Zwolse egels nabij Vilsteren. Voor Zwolse egels in nood kan gebeld worden met Egelopvang Laarbrug 06-30852528 (van september tot maart). Zij opereren onder de vlag van 't Egelhuus in Hollandscheveld (nabij Hoogeveen telefoon: 06-25154537).
Helaas kan Dierenambulance Zwolle niet buiten Zwolle rijden, tenzij in zeer bijzondere gevallen, zoals bijvoorbeeld voor een vos. Derhalve vallen egeltjes binnen Zwolle, door gebrek aan opvang binnen Zwolle, tussen wal en schip. Als u twijfelt of een egel hulp nodig heeft mag u ons ook bellen. Zie verder pagina Egels voor de "Egelflyer". Alvast hartelijk dank voor uw bekommernis om een egel. Ze zijn het waard we ons voor hen inzetten. Ze waren er al lang voor ons. Het zijn eigenlijk prehistorische dieren die het tot nu toe volgehouden hebben en zo ontzettend nuttig zijn.
vrijdag 16 februari 2018

De kat z'n viool

Copyright ©2018 Eric Veth Copyright ©2018 Eric Veth Niet alleen de Egelopvang zat in zwaar weer. Bij de kat z'n viool hebben we ook wel wat voor de kiezen gehad. Maar gelukkig is een nieuwe medewerkster aan komen lopen: Poes-poes de la Confetti. Ze is wit met een paar vlekjes in het gezicht, twee vlekken op haar rug en een heel erg mooi gekleurde staart met een uiterst klein puntje wit aan het eind. Ze belooft heel wat en eet ook heel wat, dus dat belooft een goede samenwerking te worden...

Foto's copyright ©2018 Eric Veth